Gvb opleiding locatie G.C. Driene

 

Onze cursus is een opleiding naar het golfvaardigheidsbewijs (GVB), waarbij u in een kleine groep op een leuke, snelle, goede en doelgerichte manier in ongeveer twee maanden tijd de beginselen van het golfspel leert. Na een aantal lessen gaat u de golfbaan in, zodat u golf ervaart zoals het bedoeld is. Zoals veel dingen in het leven kun je dit traject ook sneller afwerken, maar het is te betwijfelen of dat de juiste weg is. Onze ervaren golfprofessionals zijn van mening, dat bij het slagen voor het GVB examen de opgedane ervaring met het golfspel de doorslag geeft. Het golfvaardigheidsbewijs is een lastig, maar haalbaar examen, dat bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte. Voor het theoriegedeelte geldt dat men eerst het spel moet begrijpen, en zeker ook een paar keer gespeeld moet hebben, om iets van de materie te kunnen begrijpen. Het praktijkgedeelte is een kwestie van veel oefenen en trainen. En onder de deskundige begeleiding van de onze golfleraren gaat u dat zeker doen tijdens de opleiding. Maar ook individueel zult u buiten de opleiding om, toch een paar uurtjes moeten oefenen en trainen. Het uitgangspunt van onze golfschool en van onze ervaren golfprofessionals is dat je de tijd neemt om golf goed aan te leren om er daarna meer en langer plezier van te beleven. En uw inspanning, samen met het enthousiasme, de kennis en de ervaring van de golfleraren is voldoende om na twee maanden volledig voorbereid te zijn op het GVB examen. Een examen, waarvoor u dan nagenoeg niet kunt zakken, zodat u in het bezit komt van het felbegeerde golfvaardigheidsbewijs.

Inhoud en kosten

De opleiding GVB kost € 499. Daarvoor ontvangt u:

- Begeleiding door onze golfprofessionals;

- 4 x 2 uur les swing (lange slagen) en bunker;

- 4 x 2 uur les chippen (korte slagen), putten;

- 1 x 2 uur les GVB theorie en golfbegrippen;

- 3 maanden proeflidmaatschap GC Driene;

- Baancontributies (greenfees), driving range fees, driving range ballen;

- Introductie van de golfregels;

- Inschrijving voor en begeleiding bij het theorie examen.

- De groepslessen bestaan uit maximaal 6 personen, minimaal 4.

NB De kosten voor deelname aan het theorie examen zijn voor eigen rekening en dienen te worden voldaan op de examenlocatie. (ongeveer € 20,-) 

Overige kenmerken
 De opleidingsgroepen bestaan uit maximaal 6 personen, zodat elke cursist de benodigde persoonlijke aandacht en tijd krijgt. De opleiding start in principe aan het begin van elke maand gedurende het golfseizoen, dat loopt van begin maart tot en met eind oktober. De lesuren vinden plaats op Golfclub Driene in Hengelo. Het theorie examen word afgenomen op Golfclub Driene. Voor een indruk van deze mooie golfbaan in Twente kunt u via deze link een kijkje nemen op hun website. Alle lessen incl. het examen kunt u gebruik maken van onze golfclubs. Het is wel verstandig om golfschoenen te kopen. Voor de aanschaf van deze en andere onderdelen van de golfuitrusting kunt u uitstekend terecht bij de Golfshop van Golfclub Driene.

Bij aanmelding moet u uw groep zelf samenstellen dus aanmelden met minimaal 4 personen.